Individuele therapie

Eerste gesprek: de intake

In een eerste gesprek is er ruimte om jouw situatie en noden te verkennen. We kijken welke je verwachtingen zijn en wat ik voor jou kan betekenen. We zetten samen doelstellingen uit.

Vervolg-sessies 

Na dit kennismakingsgesprek wordt de therapie opgestart. De frequentie van de sessies wordt steeds in overleg bepaald. Meestal opteer ik voor één sessie per week, daar de continuïteit van de therapie op die manier behouden blijft. Op het einde van een sessie wordt onmiddellijk een nieuwe sessie vastgelegd.

Na verloop van tijd en in overleg, vermindert de frequentie.

Als integratief therapeut hanteer ik verschillende inzichten, methoden en technieken om jouw doel te helpen bereiken. Praten, schrijven, tekenen, vertrekkend vanuit beelden of dromen, lichaamswerk zoals ademhalingsoefeningen, stem- en zangwerk, bodyscan, hartcoherentie opstelling met symbolen of met duplo popjes, visualisaties, focussen, … het zijn mogelijke manieren om in beweging te brengen wat vast zit.

Zo gewenst, werken we wandelend, met de natuur als trouwe bondgenoot. 

Ik woon vlakbij de Gentbrugse Meersen, wat ons een mooi kader biedt.

Door contact te maken met dat wat is, met jezelf, je gevoelens en gewaarwordingen, met de andere, zoeken we samen een weg naar aanvaarding, herstel, groei, ontdekking, verwondering en kracht. 

Duur van de therapie

Dit is zeer wisselend. Daar ik het belangrijk vind zorg op maat te kunnen geven, zal dit individueel afhankelijk zijn en pas duidelijk worden na verloop van een aantal sessies. Het doel van therapie houdt in dat ik mijzelf na verloop van tijd overbodig maak.

Afronding

De laatste fase van de begeleiding bestaat uit een afrondend en evaluerend gesprek. Helder en goed afronden maakt een belangrijk deel uit van het proces.

In de praktijk respecteren we de privacywetgeving en de nieuwe regels van de GDPR (General Data Protection Regulation).